Велико Търново. Старата столица отново се включва в инициативата Капачки

...
Велико Търново. Старата столица отново се включва в инициативата Капачки
Коментари Харесай

Инициативата „Капачки за бъдеще“ отново гостува във Велико Търново

Велико Търново. Старата столица още веднъж се включва в самодейността „ Капачки за бъдеще “. В края на седмицата край Художествена изложба „ Борис Денев “ ще бъде оголен специфичен пункт, оповестяват за Радио „ Фокус “ – Велико Търново уредниците за града от Фондация „ Лазар Радков “. Там всеки, който през годината е събирал пластмасови капачки, може да ги съобщи. Идеята е те да бъдат сменени за кувьози, които пък ще бъдат безплатно дарени на разнообразни общински лечебни заведения в страната.
От предходните две акции, единствено за шест месеца, са рециклирани 33 тона капачки. Купени са общо 12 кувьоза за градовете Червен бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора Троян, Кнежа, Левски, Бяла Слатина, Мездра, Първомай, Харманли и последният от предходната седмица – за Велинград.
Пунктът на „ Капачки за бъдеще “ във Велико Търново ще работи на 28 септември от 11.00 до 15.00 часа, край Галерията. По същото време акцията гостува и в Горна Оряховица, като там капачки ще се събират на ул. „ Вичо Грънчаров “ 17, от 10.00 до 13.00 часа.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР