Велико Търново. Споразумение за партньорство подписаха в Община Елена директорът

...
Велико Търново. Споразумение за партньорство подписаха в Община Елена директорът
Коментари Харесай

Велико Търново: Споразумение за създаване на Център за превенция, творчество и спорт е подписано в Община Елена

Велико Търново. Споразумение за партньорство подписаха в Община Елена шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново старши комисар Димитър Машов, шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Велико Търново комисар Красимир Кръстев, кметът на Община Елена инж. Делян Млъзев и ръководителят на Дарителско съдружие „ Свети Иван Рилски “ – с. Балван Благовеста Факирова, оповестиха от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново . Документът урежда правата и отговорностите на страните във връзка със основаването на Център за предварителна защита, творчество и спорт в град Елена. Той ще бъде публично открит на 7 ноември 2017 година.
Центърът е ситуиран в общинска постройка, в която се обитават Център за поддръжка за личностно развиване, Школа по изкуствата, Скаутски клуб и Младежки червен кръст. Целта на Центъра за предварителна защита, творчество и спорт е придобиване, образуване и развиване на умения и компетентности от деца и младежи на възраст от 8 до 18 години, които ще вземат участие в теоретични и на практика образования с възпитателна и превантивна устременост. Приоритет в работата на Центъра е държанието и метода на другарство на младежите в обществото и почитание към институциите.
Това е третият подобен център на територията на област Велико Търново. Първият бе открит през декември предходната година в село Балван, на 1 септември порти отвори подобен център и в Павликени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР