Велико Търново. Спокойна е епидемиологичната обстановка на територията на Великотърновска

...
Велико Търново. Спокойна е епидемиологичната обстановка на територията на Великотърновска
Коментари Харесай

Д-р Христина Макариева, РЗИ-Велико Търново: Спокойна е епидемиологичната обстановка в областта от началото на лятото

Велико Търново. Спокойна е епидемиологичната конюнктура на територията на Великотърновска област от началото на лятото. Това сподели пред Радио „ Фокус “ – Велико Търново доктор Христина Макариева, Дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ в Регионалната здравна ревизия (РЗИ) във Велико Търново. Тя посочи, че не липсват случаи на регистрирани заразни болести и разнообразни инфекции, само че по думите й те не са притеснителни.
Освен това доктор Макариева съобщи, че през юни лабораториите по паразитология, микробиология и вирусология в Регионалната здравна ревизия са взели присъединяване в Националната система за външен надзор на качеството на диагностичните лаборатории. Заради това те са получили документи за сполучливо привършване на контролния цикъл.
„ За предишния месец в Инспекцията са проучване 20 комарни биотопа посредством видово установяване на комарните ларви. Направи се идентификация на нови естествени огнища посредством видово установяване на донесени от жители и лечебни заведения 36 броя кърлежи. Освен това извършихме и надзор върху успеваемостта на дезакаризационните обработки в четири от десетте общини (Лясковец, Стражица, Сухиндол и Велико Търново), в които е осъществена повторна обработка на паркове, зелени площи и други места за отдих “, уточни още доктор Макариева.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР