Велико Търново. Спектакълът Лудориите на Малък Сечко ще бъде представен

...
Велико Търново. Спектакълът Лудориите на Малък Сечко ще бъде представен
Коментари Харесай

Велико Търново: Спектакълът „Лудориите на Малък Сечко” ще бъде представен в читалище „Искра“

Велико Търново. Спектакълът „ Лудориите на Малък Сечко ” ще бъде показан от Куклен спектакъл „ Весел “ във Велико Търново. Представление е част то съботния плакат на театъра. То ще се играе от 11.00 часа в читалище „ Искра “, оповестиха от Куклен спектакъл „ Весел “ .
Сценарият е дело на Маргарита Маринова. Постановката е на Веселин Василев, сценографията и куклите – на Стефка Кювлиева, а маските – на Лидия Къркеланова. Музикалната картина е на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.
В основата на сюжета са типичен стихове и национални притчи за мартеницата. Децата ще се срещнат с познатите на всеки българин персонажи – Голям Сечко Януари, Малък Сечко Февруари, както и постоянно спорещите ветрове на Баба Марта – топлият вятър, който бил червен и се наричал Летник и студеният вятър, който бил бял и се наричал Зимник. Ще дойдат смелите кокичета Кок и Че, дружно с красивата и суетна Теменужка, с радостния Кукуряк, с надарения Минзухар и несъмнено, предстоящите от всички – обичаните Пижо и Пенда. Дори за момент ще зърнем Пролетта…
Проектът за съботните спектакли за фамилна аудитория на Куклен спектакъл „ Весел “ се осъществя с общителната поддръжка на Община Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР