Велико Търново. След проведената в Стопанска академия Димитър А. Ценов

...
Велико Търново. След проведената в Стопанска академия Димитър А. Ценов
Коментари Харесай

Велико Търново: Магистри на Стопанска академия в Свищов намират професионална реализация в IT сектора още преди дипломирането си

Велико Търново. След извършената в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” отбрана на дипломни работи за следващия випуск студенти от магистърските стратегии „ Информационни системи и технологии в бизнеса ” и „ Електронен бизнес и цифрови пазари ” стана ясно, че съвсем една трета от тях към този момент работят по специалността си. Това оповестиха от пресцентъра висшето образователно заведение . на Според младите експерти, сполучливата им реализация се дължи на добитите познания от университетските преподаватели, срещите с представители на практиката по време на семинарни занятия и майсторски класове, сполучливото съдействие сред свищовското висше учебно заведение и водещи компании от IT-сектора. Сред образците от последния випуск за сполучлива кариерна реализация още от студентската пейка са две млади дами, приключили с отличие ОКС „ магистър ”. Яница Димитрова – сегашен програмист софтуерни приложения в „ ДиУеър ” – София, е първенец на випуска както при завършването на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев ” в Свищов, по този начин и при дипломирането си в ОКС „ бакалавър ” в Стопанска академия. Още като ученичка в познавач. „ Икономическа информатика ” тя демонстрира интерес към програмирането. Участва в регионален кръг на Национална олимпиада по осведомителни технологии в съавторство, по план за автоматизирана тестова система за синтактически разбор на фрази. В Стопанска академия е призната още като ученичка, посредством класиране в надпреварите, проведени от висшето учебно заведение, в които възпитаниците на Търговската гимназия по традиция се включват интензивно. За основата от познания, получена в междинното обучение, Яница приказва с почитание, удовлетворение и горделивост.Всичко това е надградено в катедра „ Бизнес информатика ”. „ Студентите от специалността имат задълбочени знания в региона на стопанската система, а също по този начин познават и изобретателно употребяват бизнес капацитета на осведомителните и информационните технологии, което е гаранция за триумф в изискванията на актуалната стопанска система. В рамките на една година ползвам и надграждам получените познания и умения. Редица са опциите пред приключилите специалността – внедрители и консултанти, аналитици и проектанти, ръководители на екипи и ИТ планове. След отличното образование, получено в Стопанска академия, решението е напълно на студентите ”, разяснява Яница. Възможностите за присъединяване в интернационалните стажантски и национални стипендиантски стратегии, както и построените връзки с работодатели още от студентската пейка, оказват помощ на Яница да се осъществя точно по метода, по който е мечтала, и да се усеща удовлетворена и задоволена от нещата, които прави.
Антония Манолова сега извършва длъжността експерт координатор осведомителни технологии в същата компания – ДиУеър, с която Стопанска академия има двустранно съглашение за съдействие. Още като ученичка Антония има интерес към компютърните науки. Тя също приключва познавач. „ Икономическа информатика ” в ПДТГ. Участва в надпреварите по компютърни мрежи, била е общински отличник в едно от тях. Дългогодишно взе участие в школата по съвременен балет към ПБЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 ”. Разнообразните си ползи канализира в региона на бизнес информатиката. Придобити в Търговската гимназия и усъвършенствани в Стопанска академия знанията и уменията, й дават убеденост и висока оценка на пазара на труда. „ По време на образованието ми в Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” имах опция да се срещам с експерти от практиката, което беше извънредно потребно за мен и ми оказа помощ в бъдещата реализация. Фирма ДиУеър, от своя страна, ми даде опция да приложа наученото и да се докосна до действителна работна среда. Благодарение на получените познания съумях да се приспособявам доста бързо към работата ”, показа Антония. Двете млади IT специалистки, приключили с триумф „ Отличен ” 6.00 магистърската си степен в Стопанска академия са безапелационни, че „ в случай че искаш да учиш и да се усъвършенстваш, никой не може да те спре, а в случай че не желаеш, опрощение и отговорни постоянно ще се намерят ”. Сред осъществилите се ученици на познавач. „ Бизнес информатика ” е и Антонио Първанов (завършил и познавач. „ Икономика на туризма ”) – SAP Authorization Consultant, Атос България Компетънс център. Към по-млади си колеги-бакалаври той моли: „ Колкото повече придобивате познания в лекциите и упражненията, както и отвън тях, толкоз по-стабилна и по-сигурна съществена ще изградите за стъпването Ви на трудовия пазар. Знанията, които се получават в специалността са една доста добра подготовка за реализация в най-бързо растящия и най-високоплатения бранш у нас – IT секторът ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР