Велико Търново ще разполага с нов генерален план за организация

...
Велико Търново ще разполага с нов генерален план за организация
Коментари Харесай

Подготвят пълна промяна на трафика във Велико Търново

Велико Търново ще разполага с нов общоприет проект за организация на придвижването. Това съобщи през днешния ден кметът Даниел Панов по време на постоянното съвещание на Общинския съвет. Основната работа по правенето на стратегическия документ ще стартира през 2018 година, а в капиталовата стратегия ще бъдат заложени средства за активността.

Даниел Панов изясни, че генералният проект за организация на придвижването включва няколко съставния елемент. Сред тях са основаване на транспортно райониране, организация на градския и директния трафик , на зоните за паркиране и престой, както и нова транспортна скица за градските рейсове.

„ Целта е напредването във Велико Търново да бъде бързо, безвредно, икономично и щадящо околната среда, а пропускателната дарба на уличната мрежа да бъде употребена оптимално “, акцентира кметът Панов.

Той добави, че ще продължи основаването на нови паркоместа в междублоковите пространства на кварталите. Заложено е и обособяването на паркинг с до 2000 места като част от концепцията за нов градски център върху терена на Старото военно учебно заведение.

В началото на идната година ще бъде подготвен работният план за построяването на северен пътен възел в подножието на крепостта Трапезица, край едноименната жп спирка.С идейната идея бе осведомен персонално районният министър Николай Нанков, а финансиране ще се търси от републиканския бюджет или по европейските стратегии. Съоръжението би понижило директния трафик сред Горна Оряховица и Велико Търново с сред 4000 и 6000 автомобила на ден.

В рамките на седмица от Чехия ще бъде доставен нов контролер за светофарната уредба под магазин „ Метро “.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР