Велико Търново ще даде старт на ново разширение на IT-сектора

...
Велико Търново ще даде старт на ново разширение на IT-сектора
Коментари Харесай

Велико Търново дава старт на ново разширение на IT-сектора

Велико Търново ще даде старт на ново уголемение на IT-сектора в България.

Кметът Даниел Панов към този момент е в договаряния с ръководителя на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии Илия Кръстев и с представителите на повече от 10 водещи компании в областта на високите технологии и изнесените услуги, в които работят над 6000 чиновници.

Кметът акцентира водещото значение на връзката сред локалната власт, образованието и бизнеса. В учебните заведения ни към този момент има над 10 професионални паралелки, ориентирани към IT-сектора, а ПМГ „ Васил Друмев “ е асоциирано учебно заведение към Технически университет-София.
 БГНЕС
Едно от преимуществата на остарялата столица са университетите - ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ работи от дълго време с IT-сектора, НВУ „ Васил Левски “ също има насочени към тази сфера цивилен специалности.

Илия Кръстев показа, че промишлеността ще се уголемява и ще се оформят нови местни хъбове отвън София, Пловдив, Варна и Бургас, а Велико Търново, Стара Загора и Благоевград са градовете с капацитет да бъдат новите центрове за развиване.
 БГНЕС
" В момента в секторите на IT и изнесените услуги са заети към 80 000 души, само че действително той може да се разшири с още 40 000 работни места. Кръстев уточни, че е нужна законодателна смяна, уреждаща отдалечените форми на работа. Националното съдружие на общините в България може да помогне експертно по тази тематика ", отговори Даниел Панов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР