Велико Търново ще бъде домакин на баскетболен камп за момичета

...
Велико Търново ще бъде домакин на баскетболен камп за момичета
Коментари Харесай

Велико Търново ще бъде домакин на баскетболен камп за момичета и момчета през лятото

Велико Търново ще бъде хазаин на баскетболен камп за девойки и момчета през лятото. Зад пилотния план стоят баскетболистите Мартин Дурчев и Джими Лий Хънт. Идеята на екипа на " Баскетболни Деца " е да се сътвори камп от ново потомство, в който не се натъртва единствено на спорта, а се комбинират детайли като образование, менторство, учебен метод, запознаване с история и просвета, посещаване на разнообразни културни и исторически места, като по този метод на участниците се даде опция да научат повече за България.

Именно с просветителния метод, който екипът търси в плана, е обвързвана фондация Бауерзакс. Фондацията е основана през 2013 година от млади икономисти, които потвърждават, че приемането на нови познания несъмнено може да бъде занимателно и прелестно, изключително когато става въпрос за самодейностите, част от просветителната платформа " Предприемачът като изобретател " - един от плановете на НПО-то.

Специален фокус на просветителния панел, част от лагера Баскетболни Деца, е " Света на спорта ". Екипът на Бауерзакс ще моделира тематиките, свързани с стопанска система, като ще се преглеждат през призмата на спорта, а образованието ще е основано на игри, проблеми и на практика занимания. Ще бъде обърнато и внимание на значимостта на конкуренцията в спорта и в стопанската система като движеща мощ, както за слагане на върхове по този начин и за основаване на нововъведения. Участниците ще имат опция да се премерят сили и в проведен " Treasure hunt - проведен лов на съкровища, решавайки стопански загадки в покрайнините на Спортния лагер ", в който ще би трябвало да приложат своята експедитивност и наученото в панела.

Панелът за предприемачество ще бъде последван от спомагателни сесии с сходен темперамент, които ще се комбинират с баскетболни тренировки за рационализиране на самостоятелните умения и действия, свързани с визити на забележителности и атракциони, както и такива за възстановяване на уменията за работа в екип, и споделена отговорност. Проектът " Баскетболни Деца " се радва на изключителната поддръжка на Община Велико Търново и позитивното отношение на кмета инж. Даниел Панов, на своите сътрудници Фондация Либертарианство и Американски лицей Аркус - Велико Търново, на медийното подпомагане от страна на Янтра Днес и на поддръжката на БФБаскетбол.

Цените за присъединяване в кампа във Велико Търново от 5-12.08.2018 година са 380 лв. с нощувки на база цялостен интернат. Цените включват още екипировка и присъединяване във всички странични действия от учебен, културен и обществен темперамент.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР