Велико Търново. Самарското знаме ни припомня един от фактите, с

...
Велико Търново. Самарското знаме ни припомня един от фактите, с
Коментари Харесай

Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Самарското знаме ни припомня факт, с които трябва да се гордее всеки българин – страната ни няма пленено бойно знаме в битка

Велико Търново. Самарското знаме ни напомня един от обстоятелствата, с които би трябвало да се гордее всеки един българин – страната ни няма пленено бойно знаме в борба, през цялата си история. Това съобщи по време на церемонията за посрещане на копие на свещената светиня във Велико Търново кметът инж. Даниел Панов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Той акцентира, че гостуването на знамето връща жителите на в града към едно от най-големите събития в цялата българска история – Освобождението от османско робство.
„ Славната реликва се прочува в борбата при Стара Загора, когато макар, че знаменосците умират, знамето е избавено. Благодаря на уредниците за чудесната самодейност – „ Търново, Освобождението и Възкресението на България “, отдадена на 140 годишнината от Руско- Турската война и Българското избавление. Подобни конгреси като днешния са изключително значими за всички българи и най-много за младежите. Ние би трябвало да помни и да се учим от историята, да познаваме събитията в предишното и значимите персони, да ги почитаме “, сподели още кметът на Велико Търново.
Той акцентира, че през днешния ден, по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, казаното от него добива още по-голяма значимост. Именно Председателството, по думите му, ни дава опция да покаже на цяла Европа и на целия свят всичко това, с което се гордеем. „ Благодаря на Старозагорския музей, че предоставиха тази реликва на Великотърновския музей. За организацията на изложбата и за показаните артефакти, както и на всички, които помогнаха това събитие да стане факт през днешния ден “, обърна се към уредниците кметът на Велико Търново. Той акцентира и значимата роля на българското опълчение във войната и изрече дълбоката си благодарност към опълченците и воините, дали живота си за България.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР