Велико Търново. С ритуално измиване на ръце и тържествена програма

...
Велико Търново. С ритуално измиване на ръце и тържествена програма
Коментари Харесай

Велико Търново: С ритуално измиване на ръце и тържествена програма Родилното отделение в областната болница отбеляза Бабинден

Велико Търново. С ритуално измиване на ръце и тържествена стратегия Родилното поделение в регионалната болница означи Бабинден. Празникът в града стартира с привет от локални танцьори, като последва одобрение от началника на АГ бранша доцент доктор Светлозар Стойков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Доц. Стойков пожела на своя екип и на всички празнуващи преди всичко да са доста здрави, все по този начин дружелюбни и отдадени на своята работа. Той напомни, че е на чело на отделението от 4 години това е голяма чест за него. „ Днес е нашият празник, празникът на всички, които са призвани в най-благородната и хуманна активност – раждането на новия живот. И пред тази година можем да отчетем, че реализирахме над 1000 раждания, за трета поредна година направихме и доста гинекологично интервенции, които са новаторски за болничното заведение. Заявявам това с възприятие на горделивост, тъй като нямаше по какъв начин да се случи в случай че не беше поддръжката на общинската и регионалната администрация, както и медицинския и изпълнителния ни шефове, които застанаха зад нас “, сподели още доцент Стойков.
Специални благодарности към ръководителя на отделението насочи кметът на Велико Търново Даниел Панов, който също поздрави лекарите, акушерите, медицинските сестри и целия личен състав. „ За трета поредна година бебета са над 1 000. Всички ние си спомняме, когато бебетата бяха с 30 - 40% по-малко за община Велико Търново и се веселя, че с помощта на тях и на обновената база от ден на ден търновки раждат тук “, уточни още кметът.
Приветствие насочи и изпълнителният шеф доктор Стефан Филев. Последва ритуално измиване на ръцете на доктор Стойков, което бе направено от най-младата акушерка в отделението. Община Велико Търново подари, по остаряла българска традиция, питка с мед за здраве и благоденствие.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР