Велико Търново. С ръст на учениците Велико Търново посрещна днес

...
Велико Търново. С ръст на учениците Велико Търново посрещна днес
Коментари Харесай

Велико Търново: Градът посрещна новата учебна година с ръст на учениците

Велико Търново. С растеж на учениците Велико Търново посрещна през днешния ден новата образователна година. 8500 деца и младежи влязоха в класните стаи на учебните заведения в общината. Повече по отношение на годината са и първокласниците, които са над 700, оповестяват от пресцентъра на Община Велико Търново .
Кметът Даниел Панов почете тържествата за разкриване на образователната година в ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “, Природо-математическата гимназия „ Васил Друмев “ и СУ „ Емилиян Станев “.
„ Първият образователен ден носи церемониален и празничен дух и символизира огромната роля, която образованието има – просветата е главен дирек в развиването на нашата страна и постоянно е било на респект от нашия народ. Днешният ден е изключително значим за първокласниците. Ехото от първия звънец, обликът и думите на първия преподавател, прелистването на първия буквар и изписването на буквите – тези мигове са изключително вълнуващи и радостни. Помним ги с усмивка на разположение цялостен живот. Скъпи деца, бъдете сигурни, че учебното заведение е ваш втори дом, а вашите учители са както ваши наставници, по този начин и другари “, обърна се Даниел Панов към най-малките възпитаници в ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “ и СУ „ Емилиян Станев “.
Градоначалникът прикани възпитаниците на трите учебни заведения да ценят времето, прекарано в клас, да почитат и почитат педагозите. „ Доброто и качествено обучение е ключът към бъдещите ви триумфи. А учителите са тези хора, които ще ви оказват помощ да намерите този ключ “, бе посланието на кмета на Велико Търново. Той акцентира, че всеки триумф на учениците, реализиран от надпревари или олимпиади, е горделивост за града.
„ Гордейте се, че учите във Велико Търново – историческата и духовна столица на България, средище на българския дух, просвета, обичаи и традиции “, сподели още Даниел Панов на учениците, а към зрелостниците се обърна с думите постоянно да носят парченце от Старата столица в сърцата си.
Подаръци имаше за малчуганите от подготвителните групи в ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “ и СУ „ Емилиян Станев “. Те получиха комплекти с просветителни материали, дарени от младото семейство Стойнови и от ръководителя на комисията по опазване на здравето в Общинския съвет и изявен хирург – доктор Николен Стойнов.
Кметът Даниел Панов посети също ОУ „ Христо Ботев “ и Хуманитарна гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “. Той благодари на учителските колективи, че са приели образованието на децата не като служебно обвързване, а като идея.
Заместник-кметовете на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, проф. Георги Камарашев и Ганчо Карабаджаков гостуваха в ОУ „ Петко Р. Славейков “, Професионалната гимназия по електроника „ А. С. Попов “ и Частна професионална гимназия „ Аркус “. Председателят на общинския съвет Венцислав Спирдонов почете тържествата в ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “ и Езикова гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР