Велико Търново. С прожекция на българския филм Ирина“ започна Седмицата

...
Велико Търново. С прожекция на българския филм Ирина“ започна Седмицата
Коментари Харесай

Велико Търново: С прожекция на българския филм „Ирина“ започна Седмицата на киното в града

Велико Търново. С прожекция на българския филм „ Ирина “ стартира Седмицата на киното в града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . За поредна година в града гостува Международният фестивал „ София Филм Фест “. В рамките на пет поредни дни жителите и гостите на града ще могат да гледат едни от най-силните и въздействащи филми, основани през 2018 година Сред продукциите има носители на влиятелните награди „ Златна палма “ и „ Златна мечка “.
Фестивалът започва в понеделник вечер с прожекция на едно от най-новите български заглавия – „ Ирина “, пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева. Тази вечер е излъчването на кино лентата „ Джебчии “ на Хирокадзу Корееда, притежател на „ Златна палма “ от фестивала в Кан през предходната година. Прожекцията е с начало в 21.00 часа и поради нестабилните метеорологични условия ще бъде в огромната зала на Община Велико Търново.
На 19 юни фестивалът се завръща в парк „ Марно поле “, а в Летния спектакъл ще има същинско лятно кино. Тогава ще бъде показана продукцията „ Довлатов “ на Алексей Герман-младши. Във вечерните часове на 20 и 21 юни програмата продължава с прожекции на филмите „ Дивата круша “ на турския режисьор Нури Билге Джейлан и на „ Щастливият Лазаро “ на Аличе Рорвахер – продукция, удостоена с премия за най-хубав сюжет от Кан 2018 и още десетки оценки в целия свят. Началният час на всички прожекции в Летния спектакъл е 21.00 часа. При неприятно време още веднъж ще се употребява огромната зала на Община Велико Търново.
Седмицата на киното е проведена от екипа на „ София Филм Фест “ и общината и се осъществя с поддръжката на Националния кино център и верига киносалони Europa Cinemas. Цената на билета за една прожекция е 4 лв., а за двойки е 7 лв.. Единичен билет за повече от два кино лентата става на цена от 3 лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР