Велико Търново. С празничен водосвет, отслужен в двора на историческия

...
Велико Търново. С празничен водосвет, отслужен в двора на историческия
Коментари Харесай

Велико Търново: Водосвет и поръсване на бойното знаме на НВУ и флаговете на институции и училища бяха извършени в храма „Св. 40 мъчении”

Велико Търново. С празничен водосвет, отслужен в двора на историческия храм „ Св. 40 мъченици ”, продължи програмата във връзка 110 години от оповестяването на Независимостта на България във Велико Търново. Църковният ритуал беше воден от негово високопреосвещенство великотърновският митрополит Григорий, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Велико Търново . За здраве, благоденствие и благополучие бяха поръсени и бойното знаме на НВУ „ Васил Левски ”, както и знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации.
В този миг празничното шествие от двора на храма се насочва към крепостта „ Царевец ”. Официалните посетители и десетки жители ще положат венци и цветя пред Пирамидата на Независимостта на историческия рид. След това шествието ще стигне до паметника „ Майка България ”, където също ще се отдаде респект. По обяд пред постройката на Общината ще има театър на военните оркестри и концерт на любителски обединения.
През целия ден входът за крепостта „ Царевец ” и храма „ Св. Четиридесет мъченици ” ще бъде свободен.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР