Велико Търново. С пъстро шествие от площад Велчова завера до

...
Велико Търново. С пъстро шествие от площад Велчова завера до
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 1000 жители и гости на града участват в пъстрото шествие за 24 май

Велико Търново. С пъстро шествие от площад „ Велчова завера ” до постройката на Общината започнаха честванията по случай Деня на българската култура, просвета и книжовност във Велико Търново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . В него вземат участие над 1000 деца, възпитаници, студенти, учители и преподаватели, дейци на културата и изкуствата, поданици и посетители на града от България и чужбина. На чело са най-малките деца от Неделното учебно заведение на отец Славчо, които носят потрети на светите братя Кирил и Методий, както и на бележити българи, оставили ярка следва в сферите на просветата и духовността. Тържествени маршове извършват Духовият оркестър на Общината и оркестрите на СУ „ Емилиян Станев “ и НВУ „ Васил Левски “.
Цялото празнично шествие посрещна кметът Даниел Панов, който поздрави всички с днешния празник. В словото си той напомни, че би трябвало да сме горди българи, да почитаме нашите учители и да ценим всичко, което те вършат за просперитета на България. В този час кметът връчва общинската премия „ 24 май “, която се присъжда за изявен абитуриент. Носител на оценката тази година е Десислава Димитрова от Старопрестолната гимназия по стопанска система. Програмата продължава с празничен концерт.
В 18.30 часа по улица „ Васил Левски “ стартират обичайните абитуриентски дефилета, а за поредна година зрелостниците ще бъдат изпратени като холивудски звезди. Подарък за всички поданици и посетители на Велико Търново е прожекция на шоуто на Царевец „ Царевград Търнов – тон и светлина “. Спектакълът ще стартира в 21.30 часа в празничната вечер.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР