Велико Търново. С нов, стилен щанд ще се представи Велико

...
Велико Търново. С нов, стилен щанд ще се представи Велико
Коментари Харесай

Велико Търново: С нов щанд ще се представи градът на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2019

Велико Търново. С нов, моден щанд ще се показа Велико Търново на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2019, оповестиха от Общинската организация по туризъм „ Царевград Търнов “ . Уникалните съкровища на българската историческа памет, разнообразните културни събития и атракции ще са поръчката на остарялата столица за най-хубава българска дестинация за културен туризъм през годината. 36-тото издание на интернационалното ревю ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще се организира от 14 до 16 февруари в Интер Експо център, София. Борсата се провежда от ПРИМ ЕКСПО и се организира под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.
На впечатляващия щанд от 35 кв.м. на ревюто Общинската туристическа организация „ Царевград Търънов “ ще показа новите туристически пакети и направления в града и покрайнините му. Сред акцентите ще са многочислените културни събития и национални празнувания, на които Велико Търново ще е хазаин през 2019 година Най-значими измежду тях са националните празнувания на 140 години от Учредителното заседание и Търновската конституция на 16 април; ХVI-то Международно туристическо ревю „ Културен туризъм “ (18-20 април); „ Вкусът на Средновековието “-Международния фестивал на историческите възстановки 2019 (28-30 юни); Фестивалът за класическа камерна музика Arbanassi summer music (21-28 юли); Нощта на Самоводската чаршия и фестивала на занаятите (21-23 септември) и други
Официално на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще бъде оповестена и програмата на „ Сцена на вековете “ 2019 – най-големият типичен фестивал навън в България. Четвъртият Летен сезон на българските оперни театри е отличен с влиятелния лейбъл „ Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа “ 2019-2020 и ще се организира от 13 юли до 4 октомври. В афиша на музикалното събитие тази година са включени 7 заглавия – балет, опера и симфоничен концерт.
Фестивалът към този момент е с интернационално присъединяване и ще започва на 13 юли с гостуването на Имперския съветски балет, който ще показа едно от най-великите балетни заглавия –.Лебедово езеро “ по музика на Чайковски.
На откритата сцена в крепостта Царевец ще бъдат показани два от оперните шедьовъра на Джакомо Пучини – „ Турандот “, в осъществяване на Бургаската опера, на 26 юли и „ Бохеми “ на 2 август, от Държавна опера-Русе. С Вердиевото заглавие „ Симоне Боканегра “ ще гостува на 10 август Театрално-музикален продуцентски център-Варна.
Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Киисимов “ ще показа на фестивала най-новото заглавие от своя репертоар -оперетата „ Теменужката от Монмартър “ на Имре Калман на 26 юли.
На историческата цитадела ще звучи и българска класическа музика по време на симфоничния концерт на Русенската филхармония на 30 август, отдаден на 140 години от рождението на Панчо Владигеров. „ Сцена вековете “ ще приключи с опера в цирка – „ Палячи “ от Руджеро Леонкавало. Продукцията на Държавна опера-Стара Загора и Академичен цирк „ Балкански “ ще е на 3 октомври под шапитото на цирковата площадка в кв. Колю Фичето “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР