Велико Търново. С лицензирана амбулатория вече разполага общинският приют за

...
Велико Търново. С лицензирана амбулатория вече разполага общинският приют за
Коментари Харесай

Велико Търново: В новата амбулатория на общинския приют се извършва безплатно кастриране на кучета

Велико Търново. С лицензирана лечебница към този момент разполага общинският подслон за кучета, който се намира сред великотърновските села Шемшево и Пушево. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Тя е оборудвана със модерна технология и бе открита преди броени дни. В новото здравно помещение ветеринарен екип ще кастрира безпризорните четириноги. Досега тази услуга бе изпълнявана от външна компания. В компетенциите на последната ще остане само превозването на животните, прибрани от улиците. Откриването и оборудването на амбулаторията е част от ограниченията за понижаване на популацията от бездомни четириноги.
В приюта гратис ще бъдат кастрирани също дворни и домашни кучета. Необходимо е стопаните им да подадат предварителна поръчка, като се свържат с отдел „ Екология “ в Община Велико Търново на телефон 062/619-502.
40 животни са осиновени от приюта от началото на годината. Техните нови стопани са най-вече младежи, както и фамилии с дребни деца. 57 са кучетата, които живеят понастоящем в обекта. Всяко животинче разполага с отредено място за сън, получава храна два пъти на ден и може да играе в задоволително необятен двор. Гарантирани са и здравните грижи, с помощта на ветеринарния екип в приюта.
Общинският подслон бе основан по самодейност на кмета на Старата столица Даниел Панов и работи към този момент трета година. „ Осинови от Велико Търново “ е страницата в най-популярната обществена мрежа – Facebook, където всеки може да се запознае с бъдещия си домакински любим.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР