Велико Търново. С два концерта и майсторски клас за ученици

...
Велико Търново. С два концерта и майсторски клас за ученици
Коментари Харесай

Велико Търново: С два концерта и майсторски клас за ученици в града ще бъде почетена 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров

Велико Търново. С два концерта и майсторски клас за възпитаници във Велико Търново ще бъде почетена 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Събитията слагат началото на програмата за отбелязване на 150 години от основаването на Читалище „ Надежда – 1869 “. Повод за провеждането им също е честването на Националния празник, когато се навършват 141 години от българското Освобождение, както и Празникът на Старата столица – 22 март.
Навръх 3 март феновете на класическата музика ще могат да се насладят на осъществяванията на именития цигулар проф. Йосиф Радионов и на майстора на контрабаса Калоян Трифонов. Съпроводът на пиано ще е дело на Зорница Радионова и Дора Христова. Концертът ще бъде в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ и ще стартира в 17.30 ч.
Във Велико Търново проф. Йосиф Радионов и Калоян Трифонов ще управляват и майсторски клас по цигулка, виола и контрабас. 21 изявени възпитаници от музикални учебни заведения в цяла България, на възраст от 9 до 18 години, са се записали за присъединяване. Корепетитори ще са Зорница Радионова и Дора Христова. Майсторският клас ще се организира в Читалище „ Надежда – 1869 “ и в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ от 2 до 4 март. Концертът на учениците ще бъде в експозиционния комплекс на 4 март, от 15.00 ч.
Организатори на музикалните събития са Община Велико Търново, настоятелството на Читалище „ Надежда – 1869 “ и локалното Сдружение „ Силания “. Концертите и майсторският клас бяха обявени на конференция от председателката на сдружението – цигуларката Дочка Михова, Калоян Трифонов, специалиста от дирекция „ Култура “ Георги Чукуров и арх. Донка Колева – ръководител на настоятелството на Читалище „ Надежда – 1869 “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР