Велико Търново. РИОСВ и Регионалната лаборатория във Велико Търново приеха

...
Велико Търново. РИОСВ и Регионалната лаборатория във Велико Търново приеха
Коментари Харесай

Велико Търново: Темата за опазване на водите беше представена пред ученици от града

Велико Търново. Регионална инспекция за опазване на околната среда и Регионалната лаборатория във Велико Търново одобриха 55 възпитаници от СУ „ Емилиян Станев “, СУ „ Вела Благоева “ и ПМГ „ Васил Друмев “ за беседи и презентации, оповестиха от екоинспекцията . Мероприятието се състоя в седмицата, отдадена на Световния ден на водата – 22 март. Темата на срещите беше водата като стеснен запас с химичните си свойства, разпространяване и приложимост, смисъла на пречиствателните станции за качеството й, както и дейностите, които всеки от нас може да предприеме, с цел да я пести.
Групите от учебни заведения „ Европа “ изненадаха специалистите с направените 18 инфографики на тематика „ Водата – познание и мощ “, 7 от които електронни, в онлайн платформи, на британски език, които демонстрират тематиката посредством текст, илюстрации, диаграми, фотоси и други. Те показаха моделите си след презентация за водата и здравословния метод на живот от специалист на Регионална инспекция за опазване на околната среда, също на британски език. За своето усърдие всички участници получиха поощрителни награди от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Седмокласниците от ОУ „ Бачо Киро “ във Велико Търново се включиха с начинания за Световния ден като проведоха галерия на постери във фоайето на учебното заведение дружно с магнитен комплект, представящ кръговрата на водата, термометърът на Галилей, който дефинира температурата в помещението посредством потреблението на течности, една от които е вода, минилаборатория и плаващ катамаран.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР