Велико Търново. Рекорден брой туристи разгледаха Архитектурно-музеен резерват Царевец“ във

...
Велико Търново. Рекорден брой туристи разгледаха Архитектурно-музеен резерват Царевец“ във
Коментари Харесай

Велико Търново: Рекорден брой туристи разгледаха крепостта Царевец в първия ден на 2018 г.

Велико Търново. Рекорден брой туристи разгледаха Архитектурно-музеен резерват „ Царевец “ във Велико Търново в първия ден на 2018 година. За четири часа на 1 януари на историческата цитадела се качиха 1038 туристи, от които 806 – българи. и 232 - чужденци. Това оповестиха от Регионален исторически музей-Велико Търново .
Заради хубавото време и високите температури пред касата на музейния обект се изви опашка 45 минути преди началото на работното време. Портата на крепостта на българските царе бе отворена тъкмо в 12,00 часа. Първият клиент за новата година бе 33-годишната Кремена Кулчева от Шумен, която бе публично посрещната от шефа на Регионален исторически музей-Велико Търново доктор Иван Църов. Тя е първият регистриран клиент на музеен обект за 2018 г.не единствено във Велико Търново, само че и за цялата страна. Младата адвокатка от Шумен получи специфични дарове - юбилеен орден и календар, отдадени на 110 години от оповестяване на Независимостта на България, издание на Паисиевата " Иcтория Славянобългарская " и друга музейна литература.
" Oбичам Велико Търново и Царевец, по тази причина разходката ни тук е прелестно начало на новата година. Виждам развиването на града като туристическа дестинация и поисквам повече усмивки на хората ", показа младата юристка преди обиколката на Царевец, при която тя и брачна половинка и бяха съпроводени от екскурзовод.
От 806-ма български туристи на Царевец 110 са възпитаници, 50 – деца до 7 години и 62-ма студенти. Сред чужденците най-многобройни са били посетителите от прилежаща Румъния – 150 души и отдалечен Тайланд – 30 туристи, а измежду първите гости на историческата забележителност имаше гърци, французи, англичани, китайци, японци, французи, германци и американци.
Архитектурно-музеен резерват „ Царевец “ е най-посещаваният туристически обект в страната и единственият музей, който работи 365 дни в годината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР