Велико Търново. Река Янтра и притоците ѝ, които преминават през

...
Велико Търново. Река Янтра и притоците ѝ, които преминават през
Коментари Харесай

Велико Търново: Реките и язовирите на територията на общината са под постоянно наблюдение

Велико Търново. Река Янтра и притоците ѝ, които минават през територията на община Велико Търново, урбанизираната зона на Старата столица и други обитаеми места, са под непрекъснато наблюдаване. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Същото се отнася за деретата и язовирите. Превантивните ограничения са разпоредени от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, в синхрон с прелюдия от министър-председателя на Република България Бойко Борисов Национален проект за отбрана при бедствия и повреди – част II „ Защита при наводнения ”.
Създадена е организация за наблюдаване на сериозните места по речните корита, както и на язовирите. Уточнен е съставът и видовете техника за осъществяване на неотложни аварийно-възстановителни интервенции. В подготвеност за реакция е и доброволният отряд към Община Велико Търново. Отговорни чиновници от общинската администрация наблюдават метеорологичните прогнози, предоставяни както Национален институт по метеорология и хидрология п, по този начин и от задгранични организации.
До 17.15 часа през днешния ден не е регистрирано повишение на речните равнища, нито са постъпили сигнали за спешни обстановки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР