Велико Търново. Развитата мрежа от социални услуги във Велико Търново

...
Велико Търново. Развитата мрежа от социални услуги във Велико Търново
Коментари Харесай

Велико Търново: Социалните услуги в града впечатлиха делегация от Киргизстан

Велико Търново. Развитата мрежа от обществени услуги във Велико Търново и общината впечатлиха делегация от Киргизстан, която е на особено посещаване в града, с цел да се запознае с практиките и опита на общинската администрация в тази сфера.Това оповестиха от Община Велико Търново . Акцентът е подложен върху грижата за децата и фамилиите, върху планирането и даването на интегрирани обществени услуги за поддръжка на оптимално необятен кръг от хора.
Гостите от задграничната страна бяха посрещнати от Росица Димитрова – шеф на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “. Тя ги срещна в елементи с модела, по който работи Община Велико Търново. Част от положителните практики е и сполучливото партньорство с неправителствения бранш, изключително що се касае до обществените услуги за деца и фамилии. Росица Димитрова показа както осъществените досега, по този начин и настоящите стратегии, планове и локални действия.
В работната среща участваха също шефове на обществени услуги в общината и представители на Сдружение “SOS Детски селища “.
Визитата е част от план “FAMILY CARE: development of family-oriented, community based social services for vulnerable families with children in Kyrgyzstan ”, финансиран от Европейската комисия. Делегацията ще посети Дневен център за деца и младежи с увреждания „ Дъга “ и Център за настаняване от фамилен вид за младежи с увреждания I в гр. Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР