Велико Търново. Програма по повод Богоявление и извършването на водосвет

...
Велико Търново. Програма по повод Богоявление и извършването на водосвет
Коментари Харесай

Велико Търново: Програма по повод Богоявление и извършването на водосвет на бойните знамена на Българската армия ще се проведе в града на 6 януари

Велико Търново. Програма във връзка Богоявление и осъществяването на водосвет на бойните флагове на Българската войска ще се организира във Велико Търново на 6 януари 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . От 09.00 ч. в Катедрален храм „ Рождество на Пресвета Богородица “ ще бъдат отслужени празнична света литургия и богоявленски водосвет. От 10.30 ч. от храма ще тръгне литийно шествие до площад „ Цар Асен I ”, където от 10.45 ч. ще се организира обред за благославяне и водосвет на бойните флагове на Национален боен университет „ Васил Левски “, знамената на Областния и Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса. За 11.00 ч. е планувано шествие от площада до Владишкия мост в квартал „ Асенов “, където от 11.15 ч. ще се състои обред по втурване и изваждане на Богоявленския кръст от р. Янтра.
Организатори на събитията са Национален боен университет „ Васил Левски “, Община Велико Търново и Великотърновската света митрополия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР