Велико Търново. Приключи укрепването на свлачището в подножието на крепостта

...
Велико Търново. Приключи укрепването на свлачището в подножието на крепостта
Коментари Харесай

Велико Търново: Укрепено е свлачището в подножието на крепостта „Царевец“, преасфалтира се и засегнатата улица

Велико Търново. Приключи укрепването на свлачището в подножието на крепостта „ Царевец “, което засегна улица „ Свети Климент Охридски “ в частта ѝ край средновековния манастирски комплекс „ Великата лавра “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Пилотна система с повече от 140 обособени детайла от стомана и бетон, забити на огромна дълбочина, укрепва земната маса както в сектора на свличането, по този начин и в прилежащи елементи по дължината улицата.
От през вчерашния ден стартира преасфалтирането на улица „ Св. Климент Охридски ”. Изграден е и нов пешеходен тротоар. Дейностите се чака да приключат до края на днешния ден, само че секторът ще остане затворен за придвижване поради започващото в понеделник преасфалтиране на улиците „ Иван Вазов ” и „ Велчо Джамджията ”. По тези две прави строителните работи ще завършат до 4 септември (включително).
Финансирането за решаването на казуса със свлачището бе обезпечено от държавното управление след диалози на кмета Даниел Панов с представители на изпълнителната власт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР