Велико Търново. Приключи стажът на първата груба чуждестранни студенти, които

...
Велико Търново. Приключи стажът на първата груба чуждестранни студенти, които
Коментари Харесай

Велико Търново: Приключи стажът на първата груба чуждестранни студенти, които практикуваха в социалните институции на Общината

Велико Търново. Приключи стажът на първата груба задгранични студенти, които практикуваха в обществените институции на Община Велико Търново. Младежите дефинираха престоя си в региона като извънредно потребен и потребен за бъдещото им развиване, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Те са общо 17 на брой и са от разнообразни страни, само че учат в английски университети. В групата имаше представители на Бразилия, Кипър, Сингапур, Румъния, Нигерия, Гърция, Китай, Норвегия и Англия. Има и една българка, която се образова в Обединеното кралство, само че е избрала да стажува в родната си страна.
Росица Димитрова, шеф на Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “, ги поздрави за избора им да бъдат част от живота на обществените услуги в общината. „ По-голямата част от посетените услуги бяха за деца, измежду тях имаше и два дома за възрастни хора – в Балван и Велико Търново. В реализирането на тази стратегия, с помощта на Мирела Великов, с изключение на Общината, сътрудник е Великотърновският университет „ Св. св. Кирил и Методий “, където студентите също имаха посещаване и слушаха лекции. За мен този месец мина извънредно бързо и с огромно почитание, и с настройка още веднъж да премине прочувствено и сполучливо визитата им, ще посрещна новата група от студенти в понеделник “, сподели още Росица Димитрова.
Доц. Милена Бръчкова от ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ посочи, че за първа година по плана вземат участие две групи студени. Според нея това демонстрира, че той се развива и би трябвало да бъде удължен. „ Студентите участваха в четири разнообразни модули – Психологическа работа с деца, Психологическа поддръжка на фамилии на деца с увреждания, Арт терапия при деца в риск и Психологически разбор на фамилията – функционални и дисфункционални връзки в фамилната система “, добави експертът. Тя разяснява, че младежите с изключение на теоретична подготовка, са получили и доста добра практична такава, с помощта на Общината.
Едномесечният стаж във Велико Търново бе част от програмата International Future Challengers Limited. Инициативата е на българската студентка Мирела Великова и се организира за трета поредна година с поддръжката на Община Велико Търново и ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “, като тази година студенти са общо 30 и са разпределени в две групи: през месец юли – 20 младежи и през месец август – 10 младежи.
Днес завърши визитата на първата. Студентите ще получат документи от локалната администрация и университета. В понеделник идва и втората.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР