Велико Търново. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на

...
Велико Търново. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети ремонтиращата се детска градина „Рада Войвода” във Велико Търново

Велико Търново. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети ремонтиращата се по Оперативна програма „ Региони в напредък ” детска градина „ Рада Войвода ” във Велико Търново. Заедно с него беше кметът на Велико Търново Даниел Панов. Детската градина е строена през 70-те години и оттогава не е ремонтирана. Заведението се посещава от над 150 деца от кв. „ Чолаковци ” и ще бъде изцяло подготвена до месец октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
С инвестицията от над един милион лв. в детското заведение ще бъдат актуализирани всички вътрешни пространства и обзавеждането в тях, ще бъдат инсталирани нови порти и вътрешна дограма. Подменени ще бъдат ВиК - и ел.-инсталациите, вентилацията, инсталирана ще бъде нова котелна апаратура, планувана е газификация, постройката ще бъде климатизирана. Ще бъде инсталирана топлоизолация по фасадите, сложени ще бъдат и слънчеви колектори. Ремонтните действия обгръщат също двора, всички детски площадки, пътеки и огради. Засадени ще бъдат широколистни и иглолистни дървета, както и друга по тип храстовидна растителност. Монтирана ще бъде рампа за хора с увреждания.
Извършваните поправки в ДГ „ Рада Войвода “ са част от огромния план на Община Велико Търново за рационализация на просветителната инфраструктура, част от утвърдената капиталова стратегия по оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020. Общо 7,9 милиона лв. е безвъзмездната финансова помощ за целия план, а още 805 000 лв. обезпечава Община Велико Търново. Средствата се влагат в подобряването на материалните бази в общо 6 образователни заведения в града.
Над 13 милиона са вложенията за възобновяване на просветителни заведения във Великотърновска област по ръководената от Министерство на регионалното развитие стратегия „ Региони в напредък “. Средствата по оперативната стратегия в народен мащаб са 624 000 000 лв. и с тях ще се обновят 416 университета, учебни заведения и детски градини в цялата страна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР