Велико Търново. Посланикът на Федерална Република Германия Негово Превъзходителство Херберт

...
Велико Търново. Посланикът на Федерална Република Германия Негово Превъзходителство Херберт
Коментари Харесай

Посланикът на Германия Херберт Салбер: Велико Търново е град със специален характер и уникална атмосфера

Велико Търново. Посланикът на Федерална Република Германия Негово Превъзходителство Херберт Салбер се срещна през днешния ден със Заместник кмета на Община Велико Търново Снежана Данева - Иванова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Гостът бе в детайли осведомен както със знаковите исторически събития и неповторимото културно-историческо завещание на Велико Търново, по този начин и със актуалният образ и динамичност на града и общината.
Госпожа Данева подчертава в експозето си върху сполучливото развиване на Велико Търново, като водеща дестинация за културен туризъм в България. Тя срещна госта с големия принос, който двата университета имат за развиването и динамичността на града. Представи бизнеса и опциите за осъществяване на капиталови планове в града и района.
Тя срещна дипломата с извънредно сполучливата реализация на европейските планове във Велико Търново и с обстоятелството, че градът е измежду петте водещи български града в реализирането на плановете, свързани с европейската кохезионна политика.
Заместник-кметът срещна Негово Превъзходителство с високите темпове на икономическо развиване, довели до практическата липса на безработица и обстоятелството, че Велико Търново става желано място за вътрешната миграция на хората, които търсят по-добро място за живеене и професионална реализация.
Данева загатна пред посланика, че Германия е измежду дребното страни в Европейски Съюз, в които Велико Търново няма връзки на партньорство и побратимяване.
Негово Превъзходителство Херберт Салбер съобщи, че за пръв път е във Велико Търново, само че е явно, че това е град със специфичен темперамент и неповторима атмосфера, от която той е извънредно впечатлен.
В хода на диалога Посланик Салбер пое ангажимент да изследва и след съвещания с Асоциацията на градовете в Германия ще предложи подобаващ град, с който Велико Търново би могъл да откри връзки на партньорство, съдействие и побратимяване.
Посланикът на Германия уточни, че е прелестно впечатлен от обстоятелството, че Велико Търново се развива възходящо и стабилно, че на практика няма безработица и това го прави привлекателен център за хора от прилежащи и близки градове и райони, които намират във Велико Търново място за реализацията на своите персонални, фамилни и бизнес планове.
Той съобщи, че качеството и равнището на фрагментите на място е измежду изключително значимите и нерядко решаващи причини в избора на немските вложители при взимане на решение къде да бъдат осъществени капиталовите планове в България.
Дипломатът прояви интерес съществува ли наклонност за връщане на хора от града и района, които са получили своето обучение в Европа и света, които се завръщат и търсят своята реализация тук.
Утвърдителният отговор на Заместник кмета госпожа Данева докара и двамата събеседници до убеждението, че политиката на интеграция сред европейските страни, градове и райони дава своите положителни резултати и е мотив за оптимизъм.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР