Велико Търново. Под ръководството на Окръжна прокуратура–Велико Търново се провежда

...
Велико Търново. Под ръководството на Окръжна прокуратура–Велико Търново се провежда
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Велико Търново задържа за 72 часа мъж за държане с цел разпространение на 202 килограма амфетамин

Велико Търново. Под управлението на Окръжна прокуратура–Велико Търново се организира следствие по досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на наркотични субстанции – закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в града.

Досъдебното произвеждане е формирано на 11 ноември 2021 година, по реда на чл.212, ал 2 от Наказателно-процесуален кодекс, от ОДМВР - Велико Търново за това, че на същата дата в гр. Велико Търново без съответно позволение по Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите, в лек автомобил са държани за разпространяване високо рискови наркотични субстанции - амфетамин. Извършени са неотложни следствени дейности – претърсвания, разпити и са назначени експертизи.

В хода на следствието в качеството на обвинен е притеглен 27-годишен мъж за закононарушение по член 354а, ал 2 от Наказателен кодекс. Държаните опиати са в изключително огромни размери - 202 кг. амфетамин, на стойност към 6 милиона лв. и канабис на приблизителна стойност към 900 лв..

С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Велико Търново, лицето е арестувано за период до 72 часа, като следва внасяне на искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " в Окръжен съд – Велико Търново.

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура - Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР