Велико Търново. Петнадесет студенти от няколко държави, следващи психология в

...
Велико Търново. Петнадесет студенти от няколко държави, следващи психология в
Коментари Харесай

Велико Търново: Студенти по психология в престижни британски университети ще проведат учебния си стаж в града

Велико Търново. Петнадесет студенти от няколко страни, последващи логика на психиката в влиятелни английски университети, избраха Велико Търново за осъществяване на своя образователен стаж. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Практиката на младежите ще продължи месец и ще премине в обществените услуги за деца и младежи, разкрити на територията на общината. Студентите ще посетят центрове за настаняване от фамилен вид, ще се срещнат с малчуганите и младежите, ще обменят опит с специалистите и социалистите, както и с работещите по места екипи.
Инициативата е на българската студентка в Лондонския университет Мирела Великова и се организира за втора поредна година с поддръжката на Община Велико Търново.
Групата към този момент дойде в града, а по-рано през днешния ден студентите и Мирела Великова бяха посрещнати от зам.-кмета по филантропични действия Ганчо Карабаджаков и от шефа на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ Росица Димитрова. В работната среща участваха обществени специалисти и работещи в сферата експерти.
Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков описа на гостите за славната история на Велико Търново и одобряването му в съвремието като един от проспериращите български градове, като средище на образованието и духовността, фестивален град и център на културния туризъм в Югоизточна Европа.
Росица Димитрова показа пред младежите типовете обществени услуги на територията на Старата столица и общината, с поредната политика на локалната власт в тази сфера. Тя уточни, че студентите ще се срещнат от първа ръка с работата на центровете от фамилен вид за настаняване на деца и младежи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР