Велико Търново. Основен ремонт на мост затваря от 2 април

...
Велико Търново. Основен ремонт на мост затваря от 2 април
Коментари Харесай

Велико Търново: Основен ремонт на мост затваря пътя между Килифарево и Плаково от 2 април

Велико Търново. Основен ремонт на мост затваря от 2 април четвъртокласния път сред Килифарево и село Плаково. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Строителните действия по оборудването над р. Белица са по създаден от Община Велико Търново план, който ще бъде финансиран със средства от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. Ще бъдат ремонтирани и методите към моста.
Докато траят дейностите, придвижването ще се реализира по следния обходен маршрут: Килифарево – път II-55 /Велико Търново – Гурково/ - с. Нацовци – с. Големаните – с. Плаково /двупосочно/. По това трасе ще пътува и автобусната линия сред Велико Търново и с. Плаково.
Комисията утвърди за финансиране и още един главен ремонт на мост, намиращ се на територията на общината – оборудването е над р. Елишин и е част от пътя сред Велчево – Плаково /VTR 1021/. Строителните работи стартират от сряда /3 април/ и ще наложат затваряне на правата сред двете села. Обходният маршрут ще бъде следният: Велико Търново – Присово – път III-5302 – отклоняване към с. Велчево – Къпиновски манастир.
Около 800 000 лв. са средствата, отпуснати за реконструкциите на двата моста. Очакванията са, че строителните действия ще продължат към два месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР