Велико Търново. Официално бе открита обновената детска градина Рада войвода“

...
Велико Търново. Официално бе открита обновената детска градина Рада войвода“
Коментари Харесай

Велико Търново: Официално бе открита обновената детска градина „Рада войвода“ в квартал „Чолаковци“

Велико Търново. Официално бе открита обновената детска градина „ Рада челник “ в квартал „ Чолаковци “ във Велико Търново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Реконструкцията бе осъществена с помощта на плана на Община Велико Търново „ Развитие на модерната просветителна инфраструктура в град Велико Търново “, финансиран по Оперативна „ Региони в напредък “. Извършени са ремонт и подсилване на постройката, положена е хидроизлоцаия на покрива, построена е нова отоплителна апаратура и е закупено ново обзавеждане. Благоустроено е и дворното пространство. Общата стойност на плана 8 694 068, 16 лева, а в градината са вложени 1 248 135 лева В церемонията по откриването на обновената детска градина се включи кметът инж. Даниел Панов, който приветства всички посетители на празника, както и участниците в него.
„ Днес за всички нас освен, че денят е извънредно безоблачен и прелестен, само че той е и доста прекрасен и сполучлив за всички великотърноци и най-много за жителите на кв. „ Чолаковци “. Защото всички си спомняме преди половин година по какъв начин изглеждаше детска градина „ Рада челник “, издигната преди повече от 4 десетилетия, през 70-те години на 20-ти век, а в този момент я виждаме актуализирана и красива. Искам да подчертая, че всичко това, което успяхме да създадем се случи с помощта на европейските фондове “, сподели още кметът.
Той благодари на екипа на детското заведение за това, че са съумели да се оправят с всички компликации по време на ремонта, както и на строителната компания и целия екип на плана. Приветствие насочи и директорката на градината Стиляна Соколова. „ Добре пристигнали на всички! Радвам се, че сте тук, с цел да споделите с нас насладата от този тип на детската градина – изцяло актуализирана и осъвременена. Много благодаря на всички, които направиха допустима реализацията на една фантазия – да създадем ремонт “, сподели още директорката и увери, че целия екип ще работи за това градината да е дом, в който децата ще се усещат добре и ще развиват гениите си. Последва благослов за здраве, отслужен от отец Славчо, след което възпитаници от СУ „ Владимир Комаров “ подариха на децата разнообразни играчки. Малчуганите от градината бяха подготвили весла празнична стратегия с доста песни и танци.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР