Велико Търново. Общинският празник на баницата, който се провежда за

...
Велико Търново. Общинският празник на баницата, който се провежда за
Коментари Харесай

Велико Търново: Празникът на баницата в село Балван събра кулинари и гости от цяла България

Велико Търново. Общинският празник на баницата, който се организира за четвърта поредна година във великотърновското село Балван, събра кулинари и посетители от цяла България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Над 70 участници премериха сили в състезанието, отдаден на българския кулинарен артикул, а близо 400 бяха гостите на събитието. Сред тях имаше и група от Бела Паланка /Сърбия/ - западните ни съседи се включиха както в кулинарната стратегия, по този начин и в музикалната част. Пъстра стратегия с фолклорни осъществявания съпътстваше празника.
Жителите и гостите на Балван бяха поздравени от заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев и от кмета на селото Недьо Георгиев, а специфичен посетител бе министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Връчени бяха доста награди и грамоти. Първо място в състезанието завоюва Радка Георгиева. Специалната премия на кмета на Велико Търново Даниел Панов бе за Кристиана Иванова – въпреки и ученичка, тя потвърди, че е изучила тайните на българската баница, излъчени през поколенията.
Празникът на баницата е проведен от Община Велико Търново, Кметство Балван, Читалище „ Нива – 1898 “ и локалния Клуб на пенсионера „ Здравец “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР