Велико Търново. Общината предприе незабавни мерки срещу задържането на дъждовна

...
Велико Търново. Общината предприе незабавни мерки срещу задържането на дъждовна
Коментари Харесай

Велико Търново: Общината предприе мерки срещу задържането на дъждовна вода по ул. „Васил Левски“

Велико Търново. Общината предприе незабавни ограничения против задържането на дъждовна вода по ул. „ Васил Левски “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. Проблемът се появява при значителни превалявания, чието количество надвишава минимум два пъти нормите за бедствена обстановка. От през днешния ден сутринта към този момент се работи за разрешаването му.
Още през вчерашния ден кметът Даниел Панов разпореди свикването на комисия, която да извърши детайлна инспекция на отводнителната система по улицата. В огледите участваха специалисти от Общината, компанията реализатор на инфраструктурните поправки и ВиК „ Йовковци “.
Проверката сподели, че шахтите и системата по основната улица са в изправно положение, не са затлачени, само че теренът се явява водосбор на стичащите се води от бул. „ България “ и ул. „ Васил Левски “.
От през днешния ден стартира ремонт на тротоарни плочки в региона на най-ниската точка на ул. „ Васил Левски “ и превръщане на наклона им при последващото им разпореждане, с цел да се употребява естественият релеф посредством стъпалата, водещи към поликлиниката. Ще бъде повдигната и пешеходната пътека до Студентски стол, с цел да бъде насочвана друга част от водата при значителни превалявания към шахтите по ул. „ Бачо Киро “. Водят се диалози с управлението на ВиК „ Йовковци “ за създаване на нови водосъбирателни тела в този регион.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР