Велико Търново. Община Велико Търново и Областната дирекция на МВР

...
Велико Търново. Община Велико Търново и Областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

Велико Търново: Общината е водещ партньор в проект за превенция на киберпрестъпността

Велико Търново. Община Велико Търново и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи са водещи сътрудници в план за предварителна защита на киберпрестъпността, който следва да бъде осъществен на територията на десетте общини в региона. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Целта е все по-широк кръг от публични групи и от ден на ден хора да бъдат осведомени и да разпознават другите противоправни действия, осъществявани чрез интернет, както и да се защищават от тях.
Община Велико Търново бе хазаин на работна среща на полицейски и общински чиновници, както и на представители на съответните локални комисии за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни в целия район. Форумът бе открит от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев. Той акцентира, че планът „ Превенция на киберпрестъпността “ е следващата взаимна и потребна самодейност сред общината и полицията. Концепцията бе показана от полицейските инспектори Ивелин Иванов и Боян Бартолов.
Във всяка от общините деца и младежи, благодарение на учители по информатика и специалисти от комисиите за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни, ще изработят видеоклипове на тематика „ Поуки и рекомендации за предотвратяване от киберпосегателства “. Инициативата ще има конкурсен темперамент, а най-хубавата продукция ще бъде представителна за целия план. Условията за присъединяване и критериите ще бъдат публикувани в учебните заведения благодарение на Регионалното ръководство по обучение. Победителите ще бъдат оповестени в границите на събитията във връзка Международния ден за безвреден интернет, който ще бъде маркиран през февруари 2018 година
В работната среща участваха ръководителят на Дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “ Благовеста Факирова, началникът на отдел „ Охранителна полиция “ към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи комисар Стефан Николов, представители на общините Павликени, Елена, Стражица и Лясковец, полицейски чиновници от цялата област. Партньори по плана са също Областна администрация – В. Търново, Регионалното ръководство по образованието, регионалният ежедневник „ Борба “, „ Телнет “ ЕООД, печатница „ Сира “, преподавателят във Великотърновския университет доцент Емил Стоянов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР