Велико Търново. Областният управител проф. Любомира Попова проведе работна среща

...
Велико Търново. Областният управител проф. Любомира Попова проведе работна среща
Коментари Харесай

Европейски избори 2019 г: Велико Търново: На изборите за Европейски парламент правото си на глас за пръв път ще упражнят 4947 души в областта

Велико Търново. Областният шеф проф. Любомира Попова организира работна среща с институциите, имащи отношение по провеждането на изборите за Европейски парламент. Целта бе да се координират дейностите по организацията на изборния развой и да се обезпечи безпроблемното му осъществяване, оповестиха от Областната администрация . В срещата участваха ръководителят на Районната изборна комисия Десислава Йонкова, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Димитър Машов, комисар Стефан Николов, шеф на отдел „ Охранителна полиция “, Христо Христов, шеф на оперативния щаб в ОД на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на изборите, шефът на РДПБЗН комисар Красимир Кръстев, Пенчо Станчев, представител на Групово дело “ГРАО “, представители на Информационно обслужване, зам. регионалният шеф инж. Детелина Борисова и техническият екипа от ОА – Велико Търново, отговарящ за подготовка и осъществяване на изборите.
„ Координацията сред всички институции, виновни за провеждането на изборите е доста добра. В регионална администрация е основана нужната организация и проект за работа “, сподели регионалният шеф.
Ръководителите на всички районни структури рапортуваха, че са удовлетворени от основаната организация и не срещат компликации в работата си по изборите.
В график е изискана информация от Териториално звено „ ГРАО “ Велико Търново за броя на гласоподавателите на територията на региона, изпратена е до ЦИК по отношение на установяване тиража на бюлетините за област Велико Търново. Издадена е заповед на Областен шеф за установяване на помещение за съхранението на бюлетините през интервала от превозването им от печатницата до предаването им на общинските администрации.
По време на срещата бяха начертани и идните действия, свързани с обезпечаване на изборни материали, приемане и тяхното разпределение сред общините.
Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. Комисар Димитър Машов рапортува, че е обезпечена защита по време на превозването на изборни бумаги, обезпечено е и полицейско наличие в изборната нощ в ОА Велико Търново, както и по време на превозването на чували с изборни бумаги от СИК до РИК. По време на изборите ще са ангажирани 374 чиновници на реда.
На изборите за Европейски парламент правото си на глас за пръв път ще упражнят 4947 души в региона, като 8 от тях са родени в изборния ден – 26 май. В региона има и трима столетници, които могат да упражнят правото си на глас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР