Велико Търново. Новият танцувален спектакъл Чакана любов“ е подаръкът от

...
Велико Търново. Новият танцувален спектакъл Чакана любов“ е подаръкът от
Коментари Харесай

Велико Търново: В Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ ще бъде представен спектакълът „Чакана любов“

Велико Търново. Новият танцувален театър „ Чакана обич “ е подаръкът от Община Велико Търново и Фолклорна танцова групировка „ Търновска кралица “ към жителите и гостите на града по случай Деня на националните будители – 1 ноември. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Продукцията е дело на танцувалния състав, а специфични посетители са известната актриса Стефка Петрова и образният актьор Марио Радев. Спектакълът ще бъде показан на 3 ноември в огромния салон на Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов “, а началото е в 19.00 часа. Входът е свободен. „ Чакана обич “ е роман за любовта, който включва фолклорни танци от две етнографски области – Северняшка и Странджанска.
„ В спектакъла вземат участие актьори, които ще ни оказват помощ да пресъздадем картините и дейностите по-пълно и по-разбираемо за многоуважаемата великотърновска аудитория. Акцентирали сме на динамични сюжетни и на лирични танцувални елементи. Запазваме нашата еднаквост посредством националния танц и се надяваме посредством него да предадем нашето обръщение към феновете “, споделят от групировка „ Търновска кралица “.
От групировката показват, че изненада за публиката е взаимната работа с младия образен актьор Марио Радев, който е от Велико Търново, а понастоящем живее в Лондон. За спектакъла той е приготви авансово нарисувани картини, които ще бъдат прожектирани на екран на сцената, подложен зад актьорите и танцьорите. Изображенията са свързани с историята и българския фолклор. Благодарение на анимацията картините ще оживеят и ще добавят концептуално сюжета на спектакъла, като му придадат комплектност.
Марио Радев приключва BA (Hons) Animation в London College of Communication през 201, където специализира 2D обичайната кадър по кадър анимация. Младият великотърновец работи професионално като режисьор на анимационни филми, художник, аниматор и илюстратор. За спектакъла „ Чакана обич “ той ще нарисува върху разнообразни повърхности всяка една от прожектираните картини с въглен, а след това ще ги анимира с техниката кадър по кадър. Част от анимациите, които Марио ще употребява, включват разнообразни техники - молив върху хартия, стоп-моушън и други
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР