Велико Търново. Новият светофар, монтиран на кръстовището на улиците Краков“,

...
Велико Търново. Новият светофар, монтиран на кръстовището на улиците Краков“,
Коментари Харесай

Велико Търново: Новият светофар на ул. „Краков“ ще работи само по необходимост

Велико Търново. Новият светофар, инсталиран на кръстовището на улиците „ Краков “, „ Арх. Георги Козаров “ и метода към новия хипермаркет на „ Кауфланд “, ще работи по нужда – при натоварен трафик, усложнения при прекосяване през пресечката или при секване на пешеходците и други Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Уредбата е закупена от компанията вложител, а обезпечаването ѝ бе изтънчено със строителното позволение, по отношение на сигурността на придвижването и най-много на хората, които ще пресичат пешком.
При пробите тази седмица стана ясно, че светофарът оказва помощ за контрола върху трафика и не основава усложнения. Комисия, особено назначена от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, следеше на място работата на уредбата и въздействието ѝ върху организацията на придвижването. Режимите на светофара са направени както след наблюденията на място, по този начин и посредством разбор на трафика в другите моменти от денонощието с помощта на постъпващия в действително време сигнал от видеокамерите на кръстовището.
Заради упования засилен трафик след отварянето на хипермаркета и поради близостта на пътен възел „ Качица “, светофарната уредба няма да работи, а регулирането на придвижването ще се прави от служители на реда. Впоследствие светлинните трафик устройства ще работят при нужда и съгласно предписанията на „ Пътна полиция “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР