Велико Търново-най-добрата целогодишна дестинация за културен туризъм“ е мотото на

...
Велико Търново-най-добрата целогодишна дестинация за културен туризъм“ е мотото на
Коментари Харесай

Велико Търново се включва във ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2018

„ Велико Търново-най-добрата целогодишна дестинация за културен туризъм “ е мотото на тазгодишното показване на остарялата столица на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ СПА ЕКСПО 2018. Изложението се организира от 14 до 16 февруари в Интер Експо център София и за 35-ти път събира представители на туристическия бизнес от България и целия свят.

Борсата се провежда от ПРИМ ЕКСПО и се организира под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.

Старата столица взе участие на ревюто посредством „ Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “ и с щанд от 35 кв.м., атрактивно съчетаващ културно-историческите забележителности и новите туристически направления и атракции в града и покрайнините му. Сред акцентите са Архитектурно-музеен резерват “Трапезица “, Шишмановата баня, Аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов-Звук и светлина “ и новооткрития парк на миниатюрите „ Търновград-духът на хилядолетна България “.

Официално на ВАКАНЦИЯ СПА ЕКСПО ще бъде показана и програмата на най-големият типичен фестивал навън в България – III Летен сезон на българските оперни театри “Сцена на вековете “ 2018. Традиционното за крепостта Царевец музикално събитие тази година ще е от 14 юли до 5 септември. В продължение на два месеца ще бъдат показани 7 заглавия – класическа опера, оперета и мюзикъл.

„ Сцена на вековете “ ще започва с операта „ Мадам Бътерфлай “ от Джакомо Пучини в осъществяване на Държавна опера-Бургас. Следващият театър от фестивала е на Театрално-музикален продуцентски център – Варна на 22 юли-мюзикълът „ Зоро “ по музика на Джипси Кингс и Джон Камерън. Следват две български заглавия – „ Криворазбраната цивилизация “, мюзикъл по Добри Войников в осъществяване на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “ – Велико Търново на 27 юли и на 3 август – операта „ Луд Гидия “ от Парашкев Хаджиев на Държавна опера-Русе.

В афиша на фестивала са и оперните „ Джокондата “ от Алмикаре Понкиели, режисура на Театрално-музикален продуцентски център – Варна (11 август) и „ Аида “ от Джузепе Верди в осъществяване на Бургаската опера (18 август). Финал на музикалният сезон на Царевец ще сложи Държавна опера-Русе на 5 септември с „ Човекът от Ла Манча “, мюзикъл от Дейл Васерман.

На борсата Велико Търново ще показа и други водещи културни събития през годината като Международно туристическо ревю „ Културен туризъм “, Международния фестивал на историческите възстановки “Ежедневнието на феодален Търновград “, Фестивалът за класическа камерна музика Arbanassi summer music, Нощта на Самоводската чаршия и фестивала на занаятите, Международно биенале на църковните изкуства, и други

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР