Велико Търново. Науката подкрепя ползването на биберони в интензивното отделение.

...
Велико Търново. Науката подкрепя ползването на биберони в интензивното отделение.
Коментари Харесай

Д-р Кина Николова, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ - Велико Търново: Науката подкрепя ползването на биберони в интензивното отделение

Велико Търново. Науката поддържа използването на биберони в интензивното поделение. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново доктор Кина Николова, шеф на Отделението по неонатология към МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ - Велико Търново. Тя акцентира, че това е един от похватите за усмиряване на детето. „ Счита се, че те успокояват детето, подкрепят прехода към обикновено хранене, усъвършенстват оксигенацията и дори подкрепят растежа и развиването. По този метод ние подтикваме сукателния инстикт, тъй като дълго време недоносените деца се хранят със сондички “, уточни доктор Николова. Тя акцентира, че би трябвало да се сортира подобаващ размер и форма. По думите й нормално биберон се дава при идни мъчителни процедури. „ Има заплаха обаче детето да стартира да ги свързва с биберона и да го отхвърля. Някои деца мъчно отвикват от биберона при кърмене от гърда “, добави експертът.
Тя уточни, че в грижа за детето вид „ кенгуру “ могат да се включат както майката, по този начин и бащата. „ Този способ оказва помощ на фамилията да се усеща по-спокойно с детето си. Отделно от това доста майки споделят, че по този начин се усещат по-спокойни и кърмят по-лесно “, уточни доктор Николова.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР