Велико Търново. Национална среща на общинските експерти по социални дейности

...
Велико Търново. Национална среща на общинските експерти по социални дейности
Коментари Харесай

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване от 20 до 22 ноември

Велико Търново. Национална среща на общинските специалисти по обществени действия и опазване на здравето ще се организира във Велико Търново от 20 до 22 ноември.Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Над 150 ще са участниците във форума, а измежду тях ще има и снабдители на обществени услуги в общините. Организатори са Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) и сдружението „ НСОРБ-Актив “ ЕООД. Партньор и хазаин на събитието е Община Велико Търново, а на вниманието на аудиторията ще бъде показан комплексът от обществени услуги, в това число посредством работни визити на място.
Целта на срещата е специалистите, взаимно с представителите на централната власт, бизнеса и неправителствения бранш да срещнат позициите си като страни, ангажирани в напъните да бъдат обезпечени ефикасни обществени и здравни услуги.
Разнообразни са тематиките, включени в дискусионните панели - общинските политики, практики и партньорства в сферата, приложението на новия Закон за обществените услуги (ЗСУ) и правенето на подзаконовата нормативна уредба към него, въпроси по Механизма за персонална помощ и други Част от въпросите са свързани с Бюджет 2020, осъществяването на плановете от сегашния програмен интервал и визията за идващия, с нормативните промени в системата на опазването на здравето и прочие
За присъединяване в полемиките са поканени министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, изпълнителният шеф на НСОРБ Силвия Георгиева, представители на комисиите по труда, обществената и демографската политики и по опазване на здравето към 44-то Народно заседание, на Министерство на здравеопазването, Националния застрахователен институт, организации, сдружения и Неправителствени организации, специалисти и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР