Велико Търново. Над 3000 души работят в момента в Западната

...
Велико Търново. Над 3000 души работят в момента в Западната
Коментари Харесай

Проф. Георги Камарашев, зам.-кмет на Велико Търново: Над 3000 души работят в момента в Западната индустриална зона на града, икономическите субекти са над 500

Велико Търново. Над 3000 души работят сега в Западната индустриална зона на Велико Търново, икономическите субекти са над 500. Това заяви зам.–кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев по време на заключителна конференция по плана на Общината „ Подобряване на бизнес средата в Западната индустриална зона “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Проф. Камарашев посочи, че огромните и междинни предприятия са към 30. Той напомни, че с реализацията на плана за възстановяване на инфраструктурата и достъпността на региона образът му се е трансформирал радикално.
„ Там плътността на наличие на стопански субекти все още е съвсем 50%. Създавайки по-добра досегаемост и по-добра инфраструктура, се надяваме и останалите 50% да се запълнят в най-скоро време. Като прибавим новия мост над Янтра към Шемшево, който дава опция за разгръщане на зоната към селото, мога изрично да заявя, че вървим в вярна посока “, уточни още проф. Камарашев. Той добави, че Община Велико Търново се надява с приключването на плана да се ускори икономическият интерес към вложения в региона на целия град, а освен на запад.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР