Велико Търново. На втория концерт от програмата на Летния фестивал

...
Велико Търново. На втория концерт от програмата на Летния фестивал
Коментари Харесай

Велико Търново: Посланикът на Кралство Белгия е изключително впечатлен от града и Arbanassi summer music

Велико Търново. На втория концерт от програмата на Летния фестивал на класическата камерна музика Arbanassi summer music участва Посланикът на Кралство Белгия в Република България Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Посланикът беше със сина си, на частно посещаване, само че все пак е взел участие и в работна среща. Негово Превъзходителство авансово се е уведомил за фестивала от платформата на “Европа на фестивалите – фестивалите на Европа “/ EFFE/. Знае, че това е един от 100-те най-хубави музикални фестивали в Европа и е изключително горделив с този факт.
Посланикът е поел ангажимент да предприеме срещи и да организира диалози с цел да притегли за спонсори белгийски компании, които работят в България.
Франсоа Бонтан е останал удивен и покорен от музиката в средновековната черква и е настоял от в този момент да му бъдат непокътнати билети за концертите през 2018 година
Посланикът е упълномощен в България от скоро. Разгледал е част от забележителностите на Арбанаси и Велико Търново и е бил удивен и доста прелестно сюрпризирана и откровено впечатлен от: “ Богатство, което имате “- съгласно личните му думи.

През втората вечер на Arbanassi summer music e звучала музика на Йохан Себастиан Бах. За първи път в програмата на фестивала е изпълнена барокова музика. Публиката е била два пъти повече от столовете, поставяни са спомагателни места и в галерията на църквата.Сред публиката е имало слушатели и фенове от 9 страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР