Велико Търново. На 20 юни от 19.00 часа Балетът на

...
Велико Търново. На 20 юни от 19.00 часа Балетът на
Коментари Харесай

Велико Търново: Балетният спектакъл „Гето“ на Марио Пиаца ще бъде представен в града на 20 юни

Велико Търново. На 20 юни от 19.00 часа Балетът на Държавна опера - Стара Загора ще показа на сцената на МДТ " Константин Кисимов " своята най-нова продукция „ Гето “ на международно известния италиански хореограф Марио Пиаца. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Изцяло екип на Старозагорската опера бе зает в новата режисура на хитовия театър: сценографията е на художника Тодор Демеров, а костюмите са дело на Мария Христова. Дългогодишният помощник и съидейник на Марио Пиаца Людовик Парти, който от началото на сезона е репетитор на балета на Старозагорската опера, още веднъж бе основна фигура в работата по подготовката и реализирането на атрактивното и вълнуващо заглавие. В спектакъла взе участие цялата многонационална балетна натрупа на Държавна опера-Стара Загора.
„ Гето “ победи в София на 29 май на сцената на Националния музикален спектакъл. „ Фурор на софийска сцена “ бе заглавието за гостуването на един от най-авторитетните уеб сайтове за просвета www.impressio.dir.bg. Отзивът в уеб страницата стартира с думите: “Адмирации за Силвия Томова и за целия екип на Старозагорската опера! Заредена с изключителна сила, хъс и въодушевление, нощес интернационалната балетна натрупа на Държавна опера - Стара Загора гастролира със спектакъла " Гето ", режисура на канадския хореограф Марио Пиаца. Темпераметни, отдадени и свежи, младите танцьори, които са представители на 11 страни, още в самото начало накараха публиката в Националния музикален спектакъл да изпитва страсти, каквито рядко ни се оферират напоследък. Емоции, които те карат да мечтаеш, които те въодушевяват, които те възвисяват. Публиката остана без мирис, без думи... Дълги аплаузи белязаха края на спектакъла. “
На 20 юни от 19.00 часа на сцената на МДТ „ Константин Кисимов “ прочувствената история от живия живот ГЕТО ще бъде разказана и във Велико Търново от младите и надарени балетни актьори: Харука Суга ще бъде в ролята на Сара, Фредерико Пинто - в ролята на Давид, Рио Сузуки в ролята на Душата, Каито Такахаши в ролята на Равина и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР