Велико Търново. На 11 ноември в Комплекс Спортна София 2000-София

...
Велико Търново. На 11 ноември в Комплекс Спортна София 2000-София
Коментари Харесай

Деца от центровете за настаняване от семеен тип във Велико Търново са комплексен победител в държавен шампионат за деца и младежи в риск

Велико Търново. На 11 ноември в Комплекс „ Спортна София 2000 ”-София се организира 32-ри държавен шампионат за деца и младежи в риск под надпис „ Спортът – наличен за всички деца ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Шампионатът е проведен от Българската спортна федерация за деца и младежи в риск със съдействието на " София - европейска столица на спорта ".

Община Велико Търново се показа с тим от 6 деца от Център за настаняване от фамилен вид ІІ за деца без увреждания, ул. " Иларион Драгостинов " № 3 А, вх. Б и Център за настаняване от фамилен вид ІІІ за деца без увреждания, ул. " Колоня товар " № 14, град Велико Търново, с ръководители Николай Панев, педагог, и Марика Костадинова, експерт „ обществени действия ”. За отличното си показване призьорите в държавното състезание бяха наградени персонално от международната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова и едно от " златните български девойки ", гимнастичката Ренета Камберова. Децата от центровете за настаняване от фамилен вид справедливо завоюваха купата за І място за сложен победител за 2019 година и медали в другите категории. В категорията " Лека атлетика, крос " за момчета 13-15 година спечелили са Богомил Софиев – златен орден, и Дидко Станев – сребърен орден, а за девойки 13-15 година - Валя Сонева – златен орден. В категорията " Бадмингтон " за девойки 13-15 година сребърен получи Юсние Илиева, а в категорията " Баскетбол " за момчета 13-15 година децата взеха сребърен орден за отборно класиране.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР