Велико Търново. Мостът в Шемшево ще бъде пуснат за първия

...
Велико Търново. Мостът в Шемшево ще бъде пуснат за първия
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Шемшево: Мостът в селото ще бъде пуснат за първия учебен ден

Велико Търново. Мостът в Шемшево ще бъде пуснат за първия образователен ден, като с това ще дадем опция на всички деца и жителите от засегнатите 5 села да се придвижват по допустимо най-краткия път до Велико Търново. С помощта на държавното управление и спазвайки уговорката, който поехме като народни представители от ГЕРБ, представляващи великотърновски изборен регион, чисто новото оборудване ще влезе в употреба за първия образователен ден. Това сподели при визитата си в село Шемшево ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Цветан Цветанов получи увещание от изпълнителите, че ще създадат всяко допустимо за предварително стартиране. Заедно с него на мястото на градежа бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов, кметът на село Шемшево Кирил Ангелски, регионалният шеф Любомира Попова и нейният заместител Детелина Борисова.
Необходимостта от построяването на ново оборудване бе подбудена след отчасти срутване на остарелия 130-годишен мост в края на февруари предходната година. Тогава Цветанов, който в Народното събрание съставлява Великотърновския район, пое пред жителите на засегнатите села ангажимент да спомага на за разрешаването на казуса. Веднага откакто 44-тото Народно заседание стартира работа и след сформирането на държавното управление на Бойко Борисов, в Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне бе импортирано настояването да се финансира строителството на нов мост. Осигурени бяха нужните средства от 1,1 милион лв. – нещо, което служебното държавно управление на президента Румен Радев обясняваше, че не може да се случи.
Новият мост ще е с към 2 метра по-висок, необятен 10 метра и дълъг близо 40 метра. Ще има две ленти за придвижване, осветяване и ще бъде със повишена товароносимост. Мостът е ситуиран настрана от предходния, тъй че методът към него да не бъде със завой. Изпълнителите на плана се надяват на положителни метеорологични условия, защото следва хидроизолация и полагане на асфалт на оборудването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР