Велико Търново. Местната власт в Свищов се срещна със собственика

...
Велико Търново. Местната власт в Свищов се срещна със собственика
Коментари Харесай

Нерегламентираният транспорт и нелоялната конкуренция са сериозен проблем за автобусните превозвачи в община Свищов

Велико Търново. Местната власт в Свищов се срещна със притежателя на една от компаниите за автобусни транспорти в общината – Пламен Георгиев. От пресцентъра на локалната администрация прецизират, че главната тематика на диалога са били проблемите с превоза от обитаемоте места до общинския център и назад. Най-ощетени се оказаха отдалечените села като Деляновци, Червена, Драгомирово и Овча могила, които имат обезпечена автобусна линия до Свищов и назад единствено в дните понеделник и петък, което е извънредно незадоволително за потребностите на популацията. За по- околните обитаеми места като Ореш и Българско Сливово има дефицит на превоз в ранните и късни часове на деня. Кметът на село Вардим помоли утринният рейс, в случай че може да потегля в 6.15, с цел да не закъсняват пътуващите за работа, а други кметове споделиха, че би било отлично една от спирките в града да е наложително тази на болничното заведение, защото хората най-често пътуват до там и това би облекчило доста пътуването им.
Като доста сериозен проблем се очерта и нерегламентираният превоз и нелоялната конкуренция от страна на таксиметрови водачи, които минават преди рейсовете и обират пасажерите, като по този метод понижават доста облагата на превозвачите и обезсмислят постоянно курсовете им. Жителите на обитаемоте места е значимо да осъзнаят, че от тях зависи дали ще има публичен превоз или не. Подкрепяйки нерегламентираните типове превоз те обричат автобусните транспорти на загуба и основават действителна причина в утрешния ден превозвачите да спрат да правят своите курсове. Проблемът би трябвало да се реши със взаимни старания.
Община Свищов няма пълномощията да реши казуса, в случай че популацията не употребява публичния автобусен превоз, превозвачите няма да имат интерес да поддържат губещи линии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР