Велико Търново. Международният театрален фестивал Лято, кукли и приятели“ 2021

...
Велико Търново. Международният театрален фестивал Лято, кукли и приятели“ 2021
Коментари Харесай

Наградата на публиката ще бъде връчена на закриването на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 във Велико Търново на 28 август

Велико Търново. Международният сценичен фестивал „ Лято, кукли и другари “ 2021 във Велико Търново ще бъде закрит на 28 август. Домакините от куклен спектакъл „ Весел “ ще показват спектакъла „ Празник късно “. Това ще се случи от 11.00 часа на откритата сцена „ Арт лято “ в парк „ Асеневци “ до художествената изложба „ Борис Денев “. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от кукления спектакъл. При дъждовно време представлението ще се играе в същия ден, само че от 11.30 часа на сцената на Народно читалище „ Надежда 1869 “ (тел. 0887 790 549).

Любителите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с куклите и актьорите от търновския спектакъл „ Весел “ – една от най-популярните у нас самостоятелни артформации. Постановката е дело на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. В облиците на героите от спектакъла се превъплащават Елка Баланова и Веселин Василев.

Организаторите на театралния фестивал припомнят за идната галерия базар - в събота рисунките, въодушевени от играните спектакли, ще бъдат изложени до откритата сцена „ Арт лято “. Събраните средства от продажбите на детските произведения ще бъдат дарени на Фондация „ Искам бебе “.

Артистичният шеф на фестивала Веселин Василев ще разгласи номинираните спектакли, определени от феновете. Ще бъде връчена и Наградата на публиката на театъра, чийто театър е с най-голям % дали своят вот за него.

Международният сценичен конгрес „ Лято, кукли и другари “ 2021 е проведен от куклен спектакъл „ Весел “ с финансовата поддръжка на Община Велико Търново. Той е част от културния календар на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР