Велико Търново. Левски победи, за да ни покаже мечтата, пътя,

...
Велико Търново. Левски победи, за да ни покаже мечтата, пътя,
Коментари Харесай

Венцислав Спирдонов, Общински съвет – Велико Търново: Левски победи, за да ни покаже мечтата, пътя и свободата

Велико Търново. Левски победи, с цел да ни покаже фантазията, пътя, свободата. Той ни завеща да пазим и да не забравяме всички именни и безименни герои. Това сподели в словото си във връзка 146-ата годишнина от обесването на Апостола пред паметника на Васил Левски Венцислав Спирдонов, член на Общински комитет „ Васил Левски “ и ръководител на Общински съвет – Велико Търново. Паметното събитие стартира с литературно-музикалната комбинация „ Историята помни “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Тя бе изпълнена от Виктория и Александра Маринови и Милен Николов, членове на клуб „ Млад възрожденец “. Младежите показаха значими моменти от живота и делото на Апостола на свободата, посредством някои от най-обичаните литературни творби, отдадени на националния воин. „ Времето е в нас и ние сме във времето. Странно разбиране е времето, нещо нематериално, невидимо, само че осезаемо усещаме неговото въздействие. Всеки един от нас осъзнава времето, на малко на брой живеят в сегашното, с цел да трансформират бъдещето. Днес, на 18-ти февруари 2019-та година, аз се върнах във времето и времето влезе в мен, и ме накара да си спомня по какъв начин Дякона е подготвен да загуби, само че единствено себе си в името на Отечеството. А аз, а ние … Народе? Ние подготвени ли сме за този единствен наследник. Неговото бесило стана нашият кръст, той увисна на него, с цел да се разсъни България… “, сподели още в словото си ръководителят на Великотърновски общински съвет. В него той акцентира, че заветите на Апостола, неговата идеология са недооценено национално благосъстояние.
Заупокойна молитва отслужи Негово високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, след което с боен обред, венци и цветя на благодарност сервираха зам.-кметът проф. Георги Камарашев, регионалният шеф Любомира Попова, ръководителят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, народни представители, институции, сдружения и жители.
Поклонението проведоха Община Велико Търново, Национален боен университет „ Васил Левски ”, Общински комитет „ Васил Левски ” и Великотърновската митрополия.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР