Велико Търново. Коледният базар във Велико Търново вече работи. Това

...
Велико Търново. Коледният базар във Велико Търново вече работи. Това
Коментари Харесай

Коледният базар във Велико Търново вече работи

Велико Търново. Коледният базар във Велико Търново към този момент работи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Декемврийската атракция на града е ситуирана в парк „ Марно поле “ - до края на месеца без спиране ще работят 25 китни къщички, които радват жителите и гостите на града.

Базарът бе открит в петъчната вечер с доста въодушевление и с осъществяванията на надарените музиканти от „ Джуниър бенд “ към СУ „ Емилиян Станев “.
Ръчно направени дарове, декорация за елхата, доста сувенири и творби на изкуството и занаятите, играчки, сезонни артикули, захарни произведения и кулинарни изкушения се оферират на базара. Всеки може да си закупи също разнообразни типове вино, пелин и деликатеси от месо, изясни шефът на Общинската организация по туризъм Борислав Йорданов. В коледната поща малчуганите могат да пуснат своите писма до белобрадия дъртак. Специален календар ще отброява дните до Рождество Христово.

Всяка събота на сцената ще гостуват надарени великотърновчета – артисти, музиканти и танцьори. За развлечение на децата са инсталирани виенско колело и разнообразни типове въртележки. Благотворителните начинания по традиция още веднъж ще са част от базара – специфична къщурка е отредена за благотворителна галерия на обществените услуги „ Ние можем XIII “. Ръчно направени сувенири, играчки за елхата, картички и доста дарове са измежду изделията, които великотърновци и гостите на града могат да изберат. През целия месец дарения ще набират и от съдружие „ Приятели на животните ВТ “. Благотворителна акция на 8 декември провежда и фондация „ Искам бебе “.

Коледният базар е самодейност на Община Велико Търново и Общинската организация по туризъм „ Царевград Търнов ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР