Велико Търново. Коледен подарък за жителите и гостите на Велико

...
Велико Търново. Коледен подарък за жителите и гостите на Велико
Коментари Харесай

Деца на възраст от 4 до 18 години представят балетния спектакъл „Копелия“ на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново на 18 декември

Велико Търново. Коледен подарък за жителите и гостите на Велико Търново приготвят децата от балетна школа „ Класика “. Дни преди един от най-светлите християнски празници те ще показват на сцената на Музикално-драматичен спектакъл (МДТ) „ Константин Кисимов “ премиерата на спектакъла „ Копелия “ по музика на френския композитор Лео Делиб. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от театъра. В представлението вземат участие 40 малчугани и младежи. Хореограф на постановката е художественият началник Марин Удварев. Главната роля на Сванилда е поверена още веднъж на Магдалена Христова. В ролята на Франц ще се превъплъти министър председател солистът на Старозагорска опера и балет Фиорди Лоха. За повторно албанецът се включва в театър на БШ „ Класика “. През лятото видяхме Фиорди на „ Сцена на вековете “. Тогава децата превзеха публиката с „ Лешникотрошачката “. Най – дребният участник в спектакъла е на 4 години, а най-големият – на 18. В кукли се преобразяват и четири майки. В функциите на Копелиус и куклата Копелия ще забележим Росен Денчев и Василка Велкова, а в ролята на кмета е бащата, който изигра Дроселмайер в „ Лешникотрошачката “ – доктор Здравко Димитров. Благодарение на неуморния труд на деца, ръководители и родители, този театър ще потопи зритетлите в магията на балетното изкуство. А сюжетът е повече от обещаващ.

Малко градче в Галиция. Сванилда чака своя годеж с Франц, само че е разтревожена от типа на красиво непознато момиче, което постоянно стои на прозореца на прилежаща къща и притегля вниманието на нейния обичан. Решена да разбере коя е съперницата и, вечерта дружно с приятелките си влизат скрито в къщата. Момичето се оказва механична кукла с човешки размери, която може да се движи. Нейният основател Копелиус замисля посредством магия да вземе душата на Франц, с цел да трансформира Копелия в живо създание, само че Сванилда и нейните приятелки съумяват да му попречат.

Специално за постановката, школата е подготвила 90 прелестни костюма, дело на Надежда Николова, както и прелестни нови декори и мултимедия. Спектакълът не би могъл да се реализира без поддръжката на Община Велико Търново, на Силвия Томова – началник на Старозагорския балет, на Читалище „ Надежда – 1869 “, както и на родителите на децата от БШ „ Класика “.
„ Копелия “ ще бъде показана на 18 декември (събота) от 18.00 часа. Входът е с предложения. За събитието се изисква зелен документ и спектакълът ще бъде извършен при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР