Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов ще

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов ще
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът инж. Даниел Панов ще открие 14-то издание на Националния Петропавловски събор за народно творчество

Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов ще открие 14-то издание на Националния Петропавловски събор за национално творчество. През актуалната година Общината е хазаин на събитието, заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Нелина Църова, шеф на Дирекция „ Култура и туризъм “ в Община Велико Търново. За 14-то издание на самодейността в района идват над 4 000 реализатори от пет страни. Участници има от Испания, Молдова, Сърбия и Грузия. Те са на възраст от 2 до 88 години.
„ Участниците са над 2200 групи с над 4 000 реализатори. Повече от 40 от тях са детски и юношески обединения. Общо, в 14-то издание, вземат участие групи от 47 общини, 21 области и 142 обитаеми места в България “, разяснява още Нелина Църова. Тя означи, че кметът Даниел Панов ще открие събора, алегоричен хазаин на който тази година е Община Велико Търново. Това ще се случи в 11.00 часа. Фестивалът продължава и на следващия ден. Изпълненията ще са на две подиуми, заради огромния брой на изявилите предпочитание да се включат. Събитието се организира край Петропавловския манастир под патронажа на кметовете на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР